12:48 – Specijalnim dejstvima na grupe terorista započeo prikaz sposobnosti Vojske Srbije u Batajnici.

12.15 – Medvedev sletio na beogradski aerodrom “Nikola Tesla”

Foto: RTRS
Foto: RTRS

12.00 – Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovaće večeras svečanoj akademiji povodom obilježavanja 75 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu. Akademija biće održana u 20.00 časova u beogradskom Centru “Sava”, uz prenos na RTRS plus.

Cvijanovićeva će u Beogradu prisustvovati i sastanku srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Vlade Ruske Federacije Dmitrija Medvedeva.

11.30 – Medvedev pred dolazak u Beograd uputio jasnu poruku u vezi sa Kosovom i “velikom Albanijom”

Ruski premijer Dmitrij Medvedev izjavio je da njegova zemlja ne mijenja stav o Kosovu i Metohiji i neophodnosti poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije, a ideju o mogućem stvaranju “velike Albanije” smatra veoma opasnom.

Medvedeva je dočekala premijerka Ana Brnabić. Vučić će Medvedevu biti domaćin najprije na Vojnom aerodromu “Pukovnik pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici, gdje će prisustvovati prikazu sposobnosti Vojske Srbije povodom Dana oslobođenja Beograda “Sloboda 2019”.

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić svečani doček Medvedeva prirediće u 14.30 ispred Palate Srbija, nakon čega će dvoje premijera imati sastanak u četiri oka.

Ruski premijer će se u 16.30 obratiti na 27. Posebnoj sjednici Narodne skupštine Srbije. Poslije polaganja venaca na Spomen-groblje Oslobodiocima Beograda i na Spomenik crvenoarmejcu, premijer Medvedev će se sastati s predsjednikom Srboje Aleksandrom Vučićem, s kojim će razgovarati u četiri oka.

U 18.40 Vučić i Medvedev će se u Palati Srbija obratiti medijima, a potom će u Centru “Sava” prisustvovati svečanoj akademiji povodom 75. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime