I ono što najviše čudi nakon bolnog poraza od Grigora Dimitrova (4:6, 6:4, 6:3) jesu izjave Rusa. Ne samo da je bio besan zbog ispadanja u osmini finala Indijana Velsa, već je u neveštom pravdanju i navođenju problema uspeo da uvredi i dalje najboljeg tenisera sveta.

Vodio je sa 6:4, 4:1, a onda se prosto „ugasio“. To je ovako objašnjavao.

„Imam da kažem tri stvari. Prvo, mislim da nikad nisam izgubio tri servis gema zaredom na tvrdim podlogoma. To pokazuje koliko je teren spor, skoro kao šljaka i ta podloga mi se ne sviđa. Drugo, znam da je igranje u dnevnom terminu mnogo teže za kontrolu lopte i zato povremeno nisam mogao da pogodim prvi servis. Tražio sam da igram u večernjem, ali to nije bilo moguće jer sam dan ranije imao slobodan dan, a drugi su igrali. To je sasvim normalno“, počeo je Medvedev.

Treći razlog je trebalo da zvuči kao pohvala Dimitrovu, a zvučao je kao uvreda Đokovića.

„Igrao je bolje od svih koji su protiv mene bili na US Openu. Ako ovako nastavi mislim da niko ne može da ga pobedi ovde“, kako je igrao protiv Novaka u finalu turnira u Njujorku jasno je da misli da Dimitrov igra bolje i od Srbina.

I da je i Novaka imao u glavi dok je ovo govorio, potvrdila je već sledeća rečenica.

„Da sam izgubio finale US Opena, bilo bi mi teško. Mislim da ovaj poraz nije smak sveta. Sigurno bi mi bilo teže da sam izgubio finale u Njujorku. Sada ću raditi na tome da budem još bolji“.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime