Foto: RTRS

On navodi da FBiH očigledno gura pod tepih probleme u kojima se nalazi BiH kada je riječ o teroristima, radikalnim islamističkim pokretima, migrantima i sve većem broju građana koji, kako kaže, postaju ozbiljna teroristička prijetnja koja se izvozi u druge zemlje EU.

“Srpska nema ništa protiv obučavanja policajaca iz FBiH. Voljeli bismo da je njihova policija efikasnija, opremljenija i spremnija da se suoči sa izazovima za koje kod njih ne postoji politička volja da se rješavaju”, rekao je Mazalica Srni, komentarišući Ramićevu izjavu da za svakog obučenog i spremnog policajca iz Srpske – Federacija BiH treba da ima najmanje dvojicu.

Mazalica ističe da Republika Srpska ne obučava policajce da bi se sa nekim takmičila u naoružanju i naglašava da su u SDA izgleda opterećeni ratom i razmišljaju samo u tom pravcu.

“Mi smo stranka mira, želimo da ovo bude prostor prosperiteta, rasta i razvoja, ali pitanje bezbjednosti je jedno od najvažnijih. Moramo biti svjesni rastućih izazova i osposobiti našu policiju da bi naši građani bili bezbjedni”, poručuje Mazalica.

Edin Ramić, koji je član Koalicije “Zajedno za BiH” u Narodnoj skupštini Republike Srpske, rekao je danas da je formiranje Žandarmerije u Srpskoj izlazna strategija zbog odustajanja od rezervnog sastava policije, te da FBiH za svakog obučenog i spremnog policajca iz Srpske mora da ima najmanje dvojicu.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime