Mazalica je rekao Srni da se to dešava prema principu “ko /srpskom članu Predsjedništva BiH/ Miloradu Dodiku uruči neko priznanje, odmah ne valja, pa bio on i patrijarh”.

“Do sada su uvredama častili vladiku Grigorija, Emira Kusturicu, Vladimira Putina i takvo ponašanje vodi SDS ka tome da do sljedećih opštih izbora izgubi još 50.000 glasova, koliko su izgubili na prošlim. Oni od svoje mržnje prema Dodiku nisu u stanju da shvate da su priznanja najvišim srpskim političarima i funkcionerima obaveza koju oni treba da ispune u cilju očuvanja srpskog naroda”, poručio je Mazalica.

On je rekao da su neki drugi funkcioneri SDS-a već poručili da ta stranka mora da se ogradi od pomenutih uvreda i izjava prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi /SPC/ i patrijarhu.

“SPC je preživjela mnoge ratove i probleme, više od 1.000 godina čuva srpski narod, a preživjeće i Vukanovića, Mektića i druge”, rekao je Mazalica.

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Nebojša Vukanović juče je na svom blogu objavio tekst pod naslovom “Raskolnik i Juda srpski u mantiji” u kojem je iznio bezobzirne uvrede na račun NJegove svetosti patrijarha Irineja, nazvavši ga “moralnom i ljudskom nakazom u mantiji u devetoj deceniji života”.

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić /SDS/ uputio je uvredu na račun NJegove svetosti patrijarha srpskog Irineja, nazvavši ga “nulom”. Mektić je na svom “Tviter” nalogu napisao – “Samo Pavle, ovaj nula”.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime