Mazalica je naglasio da će Šarović za sve okriviti druge, ali nikad neće reći šta bi on uradio da se nađe na vlasti.

– Neka smo sankcionisani od Njemačke ili Ujedinjenog Kraljevstva, ali neka Šarović kaže kako bi on reagovao na Inckov zakon, na otimanje državne imovine, na odluke Ustavnog suda BiH koje su uvijek protiv Republike Srpske.

Neka Šarović kaže koja bi bila njegova strategija i kako bi on zaustavio odlazak građana iz Republike Srpske, kad je to trend prisutan u svim zemljama istoče u južne Evrope – istakao je Mazalica.

Mazalica je poručio Šaroviću da kaže za čiji račun radi protiv snage srpskog glasa u Sarajevu, možda za onoga koji mu je dao službeno vozilo i pratnju, a na šta nema pravo po funkciji koju obavlja.

– Šarović, kao borac protiv korupcije, neka kaže kako to da je, u manje od tri godine na funkciji, pomilovao 240 osuđenika, najviše u istoriji Republike Srpske, a da su najmanje njih pomilovali upravo predsjednici iz SNSD, a Željka Cvijanović najmanje u istoriji, deset puta manje nego Šarović. Kako je moguće toliko Šarovićevo milosrđe, možda upravo tu leži odgovor otkud tolike njegove nekretnine – rekao je Mazalica.