Mazalica je rekao da su Narodna skupština i političke stranke u Srpskoj jednoglasno stali iza Zaključaka koji traže odlazak stranih sudija iz Ustavnog suda BiH.

– To su podržali i Hrvati u BiH. Velikobošnjačka hegemonistička politika Bakira Izetbegovića i SDA ostala je usamljena u BiH. To što im stranci pomažu u održavanju lažne slike o tome da u BiH vlada pravda i pravni sistem u kojem strane sudije oslučuju, daje mu za pravo da daje takve izjave – rekao je on i dodao da “ovo nije pravni poredak i da strane sudije u Ustavnom sudu nisu u skladu sa modernim evropskim pravnim tekovinama”.

Kada je riječ o viskom predstavniku u BiH Valentinu Incku i njegovim razgovorima sa predstavnicima francuskog Ministarstva spoljnih poslova, Mazalica je rekao da Incko prelazi preko činjenice da je u BiH godinama kršen pravi sistem nametanjem odluka i zakona od strane viskih predstavnika.

– Incko je prećutio da BiH ne može da uđe u EU sa stranim sudijama u Ustavnom sudu i visokim predstavnikom – poručio je Mazalica.Play VideoVij