Mazalica je rekao da je ta moć u dvotrećinskoj većini u Narodnoj skupštini, čime se može osporiti bilo koja odluka Predsjedništva BiH donesena na štetu Srpske.

– I ova sjednica je dokaz da Skupština i Srpska nisu podređene BiH, već da entiteti imaju pravo da odlučuju ako institucije na nivou BiH ne rade u njihovu korist. Da sam u opoziciji uvijek bih podržao veto srpskog člana Predsjedništva BiH – naveo je Mazalica tokom skupštinske rasprave o prijedlogu odluke o potvrđivanju izjave Dodika o proglašenju odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma o partnerstvu, trgovini i saradnji BiH i Velike Britanije, koju je bez konsenzusa usvojilo Predsjedništvio BiH.

On je poručio opoziciji da nije dobro ako danas ne bude potvrđen veto, te da ne treba ni najmanje uniziti interese Republike Srpske da bi se potpisao sporazum BiH i Velike Britanije.

– Nebrojeno je razloga zašto ovaj sporazum treba odbiti. Moramo se voditi svojim interesima jer nas u suprotnom niko neće poštovati – rekao je Mazalica i dodao da je sporazum, osim derogiranja nadležnosti institucija i organa Srpske, te narušavanja mehanizma koordinacije, štetan za poljoprivrednu proizvodnju Republike.

Mazalica je dodao da je sporazum loš i za BiH, što ne shvataju ili ne žele da shvate ostala dva člana Predsjedništva BiH.