“Tačno je da se u izborni proces već odavno miješaju ne samo ambasade, nego to sada rade i strane špijunske organizacije, koje mešetare po BiH, skupljaju različite informacije i obavljaju različite aktivnosti usmjerene protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, čelnih ljudi SNSD-a i aktuelne vlasti u Srpskoj”, rekla je Markovićeva.

Umjesto da se Obavještajno-bezbjednosna agencija BiH bavi tim pitanjem te da, kako je Markovićeva navela, ukazuje organima vlasti na nivou BiH o takvim pojavama i preduzima određene mjere oni se bave prisluškivanjem predsjednika Dodika i istaknutih članova SNSD-a.

Markovićeva tvrdi da su aktivnosti ambasada i stranih špijunskih organizacija povezani sa opozicijom u Republici Srpskoj, SDS-om, PDP-om i NDP-om, kao i da postoji dogovor da im te strane organizacije u posljednjoj fazi, 7. oktobra na dan izbora, pomognu kako bi srušili predsjednika Dodika i aktuelnu vlast Srpske i SNSD.

“Mislim da će se narod tome žestoko suprotstaviti 7. oktobra na glasanju i da će, naravno, biti kažnjeni domaći izdajnici, dok će strancima biti stavljeno do znanja da se ovdje pita narod, a ne oni”, dodala je ona.