– Iako su u proteklih pet godina, mimo izborne volje građana u Republici Srpskoj, činili vlast na nivou BiH, Mirko Šarović, Dragan Mektić i ostali namjeravali su i ovaj mandat da izigraju volju birača u Srpskoj, ali ih je u toj namjeri prekinuo dogovor koji su postigli članovi Predsjedništva BiH – rekla je Markovićeva.

Ona je naglasila da su “razni Šarovići i Mektići ponovo bili spremni na sve oblike izdaje samo da sačuvaju svoje fotelje, zbog čega ih je vijest o imenovanju predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltije i formiranje vlasti na nivou BiH bez njihovog učešća zatekla i veoma pogodila”.

– Pogođeni ovim dogovorom, potpuno su izgubili kontrolu i nastavljaju da dezinformišu javnost o navodnom članstvu BiH u NATO. Uprkos potvrdi i iz NATO saveza da Akcioni plan za članstvo ne prejudicira bilo kakvu odluku o članstvu u Alijansi, kao i tvrdnji američkog ambasadora u BiH da Program reformi nije Godišnji nacionalni program, opozicioni političari svjesni da im je došao kraj raznim neistinama i podvalama pokušavaju da obmanu javnost u Srpskoj – istakla je Markovićeva.

Ona je poručila da SNSD ostaje dosljedan stavu o vojnoj neutralnosti i partnerstvu sa NATO savezom, a ne članstvu, te da će Republika Srpska u tom pogledu kao i do sada da prati Srbiju.

– Milorad Dodik i SNSD nikada neće iznevjeriti svoj narod i oni to dobro znaju. Posljednji čovjek koji bi donio odluku suprotnu interesima Republike Srpske i njenih građana jeste Milorad Dodik – naglasila je Markovićeva.