Foto: Princip News

Iz kabineta Denisa Zvizdića, predsedavajućeg Savjeta ministara BiH u tehničkom mandatu prije nekoliko dana saopšteno je kako pojedini visokopozicionirani političari, (pri čemu se aludira,prvenstveno,na predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika) „iznošenjem netačnih podataka o zapošljavanju velikog broja ljudi u  institucijama BiH u postizbornom periodu“, obmanjuju javnost. To je ,kažu, „manipulacija koja nema uporište u činjenicama“.

U Zvizdićevom saopštenju za javnost posebno je zanimljiva  konstatacija „da se Savjet ministara u toku svog mandata u potpunosti pridržavao stroge kontrole zapošljavanja državnih službenika, pri čemu su skoro isključivo, odnosno dominantno odobravani zahtjevi koji su imali visok nivo prioriteta i bili bazirani na neophodnom stručnom zanavljanju zbog odlaska u penziju ili na neko drugo mjesto“.

Tako tvdi Zvizdić, ali situacija „na terenu“, koja ima uporište u činjenicama, ne demantuje izjave pojedinih  političara, nego baš to što on govori. Naprosto je nevjerovatno da je Zvizdić toliko neobavješten i da ne zna da je ,primjera radi, samo u Ministarstvu inostranih poslova BiH(MIP), na čijem čelu je Igor Crnadak,u postizbornom periodu zaposleno „najmanje 40 ljudi“.

Sagovornik portala „Princip“ iz MIP-a kaže da su to ministarstvo „preplavili“ novozaposleni  kadrovi PDP-a kojoj i Crnadak pripada, i da većina njih i ne dolazi na posao, ali prima platu. Kao jedan od primjera „uhljebljenja“ na Crnadkov način, navodi „slučaj“ Marije Milić, bivše savjetnice bivšeg srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića.