Foto: Princip News

Iz kabineta Denisa Zvizdića, predsedavajućeg Savjeta ministara BiH u tehničkom mandatu prije nekoliko dana saopšteno je kako pojedini visokopozicionirani političari, (pri čemu se aludira,prvenstveno,na predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika) „iznošenjem netačnih podataka o zapošljavanju velikog broja ljudi u  institucijama BiH u postizbornom periodu“, obmanjuju javnost. To je ,kažu, „manipulacija koja nema uporište u činjenicama“.

U Zvizdićevom saopštenju za javnost posebno je zanimljiva  konstatacija „da se Savjet ministara u toku svog mandata u potpunosti pridržavao stroge kontrole zapošljavanja državnih službenika, pri čemu su skoro isključivo, odnosno dominantno odobravani zahtjevi koji su imali visok nivo prioriteta i bili bazirani na neophodnom stručnom zanavljanju zbog odlaska u penziju ili na neko drugo mjesto“.

Tako tvdi Zvizdić, ali situacija „na terenu“, koja ima uporište u činjenicama, ne demantuje izjave pojedinih  političara, nego baš to što on govori. Naprosto je nevjerovatno da je Zvizdić toliko neobavješten i da ne zna da je ,primjera radi, samo u Ministarstvu inostranih poslova BiH(MIP), na čijem čelu je Igor Crnadak,u postizbornom periodu zaposleno „najmanje 40 ljudi“.

Sagovornik portala „Princip“ iz MIP-a kaže da su to ministarstvo „preplavili“ novozaposleni  kadrovi PDP-a kojoj i Crnadak pripada, i da većina njih i ne dolazi na posao, ali prima platu. Kao jedan od primjera „uhljebljenja“ na Crnadkov način, navodi „slučaj“ Marije Milić, bivše savjetnice bivšeg srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime