Foto: RTRS

Mandić je istakao da je Dodik mnogo pomogao time što je uložio veto u Predsjedništvu BiH zbog posjete Mila Đukanovića BiH.

– Građani Republike Srpske treba da budu ponosni i da znaju da je njihov predstavnik u Predsjedništvu BiH ispunio svoju nacionalnu dužnost. Srpski narod iz Crne Gore, a vjerujem i čitava Crna Gora je veliki dužnik Republici Srpskoj. Lično sam dužnik gospodina Dodika i zbog ovoga što je uradio, i zbog otvorene i javne podrške koju je dao Srpskoj pravoslavnoj crkvi na ovom prostoru i srpskom narodu – poručio je Mandić.

Mandić je iskazao zahvalnost i građanima Republike Srpske.

– Dužan sam da se zahvalim i Republici Srpskoj, i njenim građanima, i njihovoj radosti kada smo pobijedili, i njihovoj solidarnosti kada smo organizovali litije u Crnoj Gori, pa su se te litije prelivale i organizovale u Srpskoj. To je ona bratska ljubav koja mora da nas veže, da nas podstiče da budemo bolji, solidarniji, da radimo zajedno jedni s drugima – istakao je Mandić.

Mandić smatra da bi prvi potezi mandatara crnogorske Vlade Zdravka Krivokapića, kada je u pitanju region, trebali da budu usmjereni na Srpsku i Srbiju.

– Mislim da bi budući premijer Crne Gore, pogotovo premijer koji je to postao na osnovu snage srpskih glasova u Crnoj Gori i, moram reći, potpune srpske solidarnosti Srbije i Republike Srpske, odnosno našeg naroda iz Srbije i Srpske, trebao da posjeti prvo Beograd, a potom i Banjaluku – istakao je Mandić.

Mandić je naglasio da Krivokapić to ne treba da radi zbog sebe, već zbog onih koji su za njega glasali.

Kada je u pitanju nova Vlada u Crnoj Gori, Mandić je podsjetio da su uvijek govorili da će glasati za svaku Vladu u kojoj nema Demokratske partije socijalista.

Naglasio je da će stranačkim organima biti predloženo da glasaju za tu Vladu i da on, kako kaže, nema nikakvu dilemu da će oni to i podržati.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime