Foto: N1

On je rekao da je završio Ekonomski faktultet kao student generacije, da je zatim magistrirao i da je nosilac niza diploma dobijenih na inostranim univerzitetima. Kako je kazao, sve je to radio jer mu je bilo stalo do akademske karijere, a doktorat je došao kao prirodan sled svega na temu kojom se oduvek bavio.

“Meni su važni rezultati mog rada, a kako će ovo pitanje oko doktorata da se završi…pritisci su ogromni, tu su i Ðilas i Trifunović…Ne verujem u objektivnu odluku. Ono što mi je važno, to je moj rad i moje znanje”, rekao je Mali u za Pink televiziju, a preneo je Tanjug.

I ako je, kaže, kada je doktorat u pitanju napravio grešku, to opet ne znači da je taj njegov rad plagijat. A sve je počelo, podseća, još kada je postao gradonačelnik Beograda, što je predug period i zato i navodi da bi taj doktorat najradije pocepao.

“Kao neko ko ima toliko diploma, ko je toliko toga uradio, napisaću još jedan…”, rekao je Mali, uveren da pitanje njegovog doktorata u Srbiji više nikoga ne interesuje.