Među zastavnicima, uz mnogobrojne francuske trobojke, bile su prisutne i zastave nekoliko zemalja saveznika, među kojima i više zastava Srbije. Јednu od njih nosio je i praunuk vojvode Živojina Mišića Đorđe Stojanac, s kojim se pozdravio i razgovarao francuski predsjednik Emanuel Makron.

Obilazeći postrojene zastavnike i rukujući se sa njima, francuski šef države je razmijenio nekoliko riječi i sa ostalim srpskim zastavnicima koji su, kasnije, svi zajedno, pozvani u Јelisejsku palatu na svečani ručak.

Makron je jutros položio vijenac na spomenik Žoržu Klemansou u blizini Trga Konkord, da bi se zatim automobilom, u pratnji konjice Republikanske garde, popeo Јelisejskim poljima do Trga Šarl de Gol Etoal gdje je izvršio smotru postrojenih trupa. Po lošem, kišovitom vremenu, usput ga je pozdravio veći broj okupljenih građana, od kojih su mnogi došli porodično, da obilježe ovaj dan.

Francuski predsjednik je zatim položio vijenac pred Spomenikom neznanom junaku kod Trijumfalne kapije i simbolično obnovio Vječnu vatru koja je ovdje prvi put zapaljena 11. novembra 1923. godine. Makron je istovremeno odao i počast francuskim vojnicima koji su poginuli u proteklih godinu dana u mirovnim misijama.