Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Majkićeva je rekla da je riječ o nepristojnoj izjavi Ivanića, koju gotovo ne bi trebalo ni komentarisati.

“Prvo, o svim izborima koji su se do sada održali, izvještaje je pravila Centralna izborna komisija i nikada nisu stavili nijednu primjedbu. One primjedbe koje su dolazile od CIK i za koje se smatralo da treba reagovati, reagovalo se, rezultati su poništeni, a izbori ponovljeni. Ove godine je opozicija pokušavala da progura jedan potpuno neprovjeren sistem za glasanje, koji se mogao rukovoditi iz određenog centra i podešavati se glasovi, ali im to nije prošlo i sada treba pričati da onaj ko je siguran favorit na izborima jedino može da pobedi krađom glasova. To je strašno”, poručila je Majkićeva.

Počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić je na skupu u banjalučkj Mjesnoj zajednici Kola – Manjača izrazio uvjerenost u pobjedu i novi mandat srpskog člana Predsjedništva BiH.

“Imaću više glasova od Milorada Dodika. Sva istraživanja pokazuju da imam jaču podršku. Dodikova jedina šansa je krađa glasova, što ne bi bilo prvi put, ali sada im to nećemo dozvoliti. Međutim, moja pobjeda neće biti toliko značajna ako snažno ne podržite i Vukotu Govedaricu. Jer, Vukota i ja, kao tim, donijećemo pobjedu Republici Srpskoj”, rekao je Ivanić na skupu.