Foto: RTRS

“Oni koji su to isplanirali, morali su računati da je raketa mogla ubiti nekog stanovnika Banjaluke, ali ih to nije spriječilo u ostvarivanju njihovih zločinačkih namjera”, rekla je Majkićeva Srni.

Prema njenim riječima, ključno pitanje, na koje se mora naći odgovor u narednom periodu je – ko su stvarni nalogodavci i kreatori ovog gnusnog djela.

“Ko je, imenom i prezimenom, odgovoran za unošenje nemira među građane Banjaluke, kao i pokušaja narušavanja bezbjednosne situacije u Republici Srpskoj”, upitala je Majkićeva.

Ona je upitala i da li je ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Dragan Mektić znao za ovaj događaj, te da li postoji veza između Mektića i Radića.

Majkićeva je izrazila uvjerenje da će Ministrarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske na pravi i efikasan način obavijestiti građane Banjaluke o akterima i nalogodavcima onih koji ne biraju sredstva da bi se dočepali vlasti.

Takvima, prema riječima Majkićeve, najveća kazna stiže 7. oktobra, od građana Republike Srpske.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da je Aleksandar Radić /42/, povjerenik SDS-a iz Čelinca, ispalio “zolju” na zgradu Koncerna “Agram” u banjalučkom naselju Borik 31. marta.