Foto: N1

“Ne isključujem mogućnost da pravosuđe na ovim izborima bude taj protivnik, što je, naravno, višestruko pogubno. To je prilično jednostavan i jeftin način sticanja poena”, rekao je Majić u intervjuu za Vreme.

Govoreći o napadima tabloida na njega, kao i to što ga pominje i predsednik države, on je konstatovao da je u salvama napada najmanje bitan sudija Majić, koji je “izabran kao zgodna meta”.

“Uvek je dobro na suprotnoj strani imati neku personu, teško je građane mobilisati za borbu sa nekim apstraktnim kategorijama kao što je pravosuđe. Ovako imamo negativce, i kad oni dobiju lik, lakše je vezati se za borbu protiv njih”, smatra Majić.

Na pitanje o tvrdnji državnog sekretara Ministarstva pravde Radomira Ilića da bi trebalo da predsednik Srbije bira postavlja i razrešava sudije i tužioce, pa izjavi Vučića da ga “ne zanima da ima kontrolu” nad njima, Majić je odgovorio da je to sad već teško pohvatati i komentarisati.

“Vidimo da u dva dana visoki državni službenici daju zbunjujuće izjave, a nad izjavom državnog sekretara se, zaista, valja ozbiljno zamisliti”, upozorio je on.

Prema mišljenju Majića, teško je protumačiti šta je iza toga – da li je Ilić “malo isklizao”, ili je to neka vrsta testiranja javnosti, ili se krije nešto treće.