Svjetski prvak iz 2017. godine stigao je do novog podviga nakon što je ostvario pet pobjeda na smotri najboljih džudista svijeta.

Uspjeh je veći s obzirom na činjenicu da je šampion iz Istočnog Sarajeva tek izašao iz faze oporavka nakon povrede koljena, te je u Tokio otišao bez treninga.

Do još jedne medalje Majdov je stigao tako što je u kvalifikacionim borbama redom rušio protivnike. U prvoj borbi bio je bolji od Egipćanina Hatema El Akara, u drugoj je pao Austrijanac Johanes Pacer, pa Izraelac Li Kohman. U četvrtfinalu kategorije do 90 kilograma Majdov je bio bolji i od Memadali Mehdijev iz Azerbejdžana.

Uslijedio je najvažniji meč u polufinalu koji je donosio sigurnu medalju protiv Holanđanina Noel van T Enda iz Holandije koji je na kraju iponom savladao Majdova, koji je imao još jednu priliku za bronzanu medalju i to protiv Mađara Krstijana Tota, prenose “Nezavisne novine”.

Nakon još jedne iscrpljujuće borbe Majdov je iponom ostvario veliku pobjedu i tako svojoj riznici dodao još jednu medalju sa velikih takmičenja.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime