U razgovoru za špansku televiziju La Sexta, Maduro je rekao da neće popustiti pod pritiscima onih koji žele njegov odlazak i podržavaju njegovog protivnika Huana Gvaida.

Španija, Francuska, Nemačka, Velika Britanija, Holandija, Portugal i Austrija zatražile su da Maduro raspiše prevremene izbore, rekavši da će u suprotnom priznati Gvaida za predsednika Venecuele.

“Zbog čega bi Evropska unija govorila jednoj zemlji koja je već organizovala izbore da ponovi predsedničke izbore, zato jer nisu pobedili njeni saveznici s desnice”, upitao je Maduro koji je za špansku televiziju intervju dao iz Karakasa.

On smatra da je dobra inicijativa o međunarodnoj kontaktnoj grupi u kojoj bi bili EU i zemlje Latinske Amerike poput Urugvaja i Meksika, a koja bi trebala da se sastane u četvrtak u Montevideu.

“Ja podržavam tu konferenciju. Smatram da će ta inicijativa omogućiti da se sedne za pregovarački sto, da je dobra za dijalog među građanima Venecuele, da se izglade naše nesuglasice, sastavi plan i da se reše