U intervjuu makedonskoj televiziji Telma on je rekao da je opozicija ubeđena da može da pobedi ukoliko su uslovi za održavanje izbora fer i  pošteni, ukoliko postoje slobodni mediji i nezavisno pravosuđe i sve što je neophodno za demokratsku atmosferu.

„Ukoliko imamo sve što je neophodno za jednu demokratsku i slobodnu atmosferu na takvim izborima ćemo dobiti podršku većine građana, jer je većina nezadovoljna socijalno-ekonomskom i političkom sitiacijom“, rekao je on.

Lutovac je istakao da smisao protesta nije, kao što neki žele da pretstave, da se silom i upadanjem u institucije promeni vlast, nego da se oni koji ignorišu volju građana nateraju da poštuju zakone i ustav i da omoguće slobodne i fer izbore.

„To je sasvim dovoljno za promenu vlasti“, rekao je predsednik DS i jedan od lidera Saveza za Srbiju.

Ističući da srpska opzicija ne traži prevremene, već fer izbore kao i da je za nega u redu da oni budu u martu naredne godine, Lutovac je makedonske gledaoce upoznao sa tim da Savez za Srbiju u sporazumu od 30 tačaka predlaže prelaznu vladu koja bi pripremila parlamentarne izbore.

„Ta prelazna vlada bi omogućila da se u tom prelaznom periodu stvore sve neophodne pretpostavke da bi građani dobili šansu i mogućnost da, na osnovu informacija koje su neophodne i predstavljanja političkih stranka, slobodno donesu odluku za koga će glasati“, rekao je Lutovac.