Lukač je izjavio novinarima u Banjaluci da je utvrđivanje potpune istine zajednički interes i javnosti i Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ jer su mnogi ljudi iz ovog ministarstva prozvani bez ikakvih argumenata i optuženi za nešto što nisu uradili, niti su mogli da urade.

“MUP je radio sve u skladu sa zakonom, a tužilaštvo je nadležno da provjeri radnike MUP-a i da ih procesuira ako su radili nešto protivzakonito. Svi dalji postupci u vezi sa ovim slučajem su u nadležnosti tužilaštva, a MUP i dalje stoji na raspolaganju da uradi sve što se od nas bude tražilo. Tužilaštvo ima na raspolaganju sve i može da dođe do svih saznanja ako je neko od radnika MUP-a prekršio zakon i da ih procesuira”, naglasio je Lukač.

On je istakao da je konferencija za novinare poslije pronalaska tijela Davida Dragičevića bila organizovana kako bi bila saopštena saznanja koja su do tog trenutka bila poznata na osnovu podataka koje je MUP imao na raspolaganju.

“Možemo da razgovaramo o tome zašto je od te konferencije za novinare napravljeno nešto sasvim drugačije, ali što se tiče detalja koji su izneseni na toj konferenciji ne znam da je do sada nešto oboreno i da je dokazano da nešto nije bilo tako. Možda će u budućnosti biti ako tužilaštvo dođe do određenih saznanja i podataka da je nešto pogrešno prezentovano”, rekao je Lukač.