„Iako smo svi smo mogli čuti i vidjeti nebulozne izjave takozvanog ministra bezbjednosti u Savjetu ministara, on danas u novoj verziji tvrdi da MUP Republike Srpske kontroliše tokove droge o čemu nije iznio ni najmanji dokaz. S toga ga još jednom zvanično pozivam da podnese prijavu, ali pošto Mektić zna da je lažno prijavljivanje krivično djelo onda on kaže da nema povjerenja u tužioce pa čeka oktobar da sve posmijenjuje i pozatvara jer on je jedini pošten u BiH a svi ostali policajci i tužioci su lopovi u koje on nema povjerenja“, rekao je Lukač u odgovoru na današnje tvrdnje Mektića da MUP Srpske „kontroliše tokove droge“.
On je naglasio da je to još jedna od Mektićevih nebuloznih izjava koje javnost sluša četiri godine bez ikakvih rezultata.
„Takođe, njegova izjava da ima saznanja o slučaju smrti Davida Dragičevića, ali da svoja saznanja ne želi obznaniti tužilaštvu jer nema povjerenja u njih je potpuno nevjerovatna izjava koja prevazilazi sve njegove dosadašnje gluposti, jer kada jedan ministar bezbjednosti ima saznanja o teškom krivičnom djelu i neće da dostavi te podatke tužilaštvu on sam prikriva i čini krivično djelo za koje mora odgovarati pred zakonom. Zato javno pozivam tužilaštvo da hitno sasluša Mektića u vezi sa njegovom izjavom u slučaju Davida Dragičevića s ciljem utvrđivanja istine“, poručio je Lukač.
Ako Mektić ne dostavi dokaze koji rasvjetljavaju slučaj Davida Dragičevića, kaže Lukač, onda snosi punu krivičnu odgovornost i Savjet ministara mora pokrenuti njegovu smjenu.
„Takođe, sramotna je njegova uloga u tom slučaju od samog početka, kao i njegov pokušaj političkog lešinarenja koji završava današnjom izjavom da je ključ rješavanja slučaja Davida Dragičevića 7. oktobar čime je Mektić u potpunosti otvorio karte u pokušaju iskorištavanja smrti jednog mladog čovjeka u političke svrhe“, istakao je Lukač.
Ministar unutrašnjih poslova Srpske je naglasio i da od početka migrantske krize u BiH „Mektić laže javnost da migrante ne interesuje BiH, da je sve spremno, da su granice zatvorene i slično, a danas vidimo da je, zahvaljujući upravo Mektiću, Savjet ministara u rasulu i da čak ministar iz SDS-a glasa protiv njegovih prijedloga“.
„ Mektić po naređenju Sarajeva pokušava da migrante smjesti u Veliku Kladušu, koja je uporište Fikreta Abdića i nikad pokoreno od vlasti iz Sarajeva, i na taj način ugroze lokalnu vlast, kao i u Bosanski Petrovac, sa većinskim srpskim stanovništvom, nikad dovoljno kontrolisanim od vlasti iz Sarajeva. Na taj način Mektić je prihvatio ulogu egzekutora petrovačkih Srba jer je apsolutno svjestan da ne mogu opstati na tom prostoru kada dovedu tamo više hiljada Arapa već im ostaje jedina mogućnost da ponovo napuste svoja ognjišta ali ovaj put zauvijek“, upozorio je Lukač.
Zbog ovakvog podaničkog odnosa prema sarajevskim vlastima, izdaje i ugrožavanja opstanka Srba na svojim vjekovnim ognjištima, Lukač je pozvao sve srpske patriote da traže hitnu ostavku Mektića na poziciji ministra bezbjednosti jer svaki dan više na toj poziciji ide na štetu Srba sa nesagledivim posljedicama.