“Govedarica je danas pokazao da nema ni obraza ni časti kada se usudio stati pred spomenik gatačkim junacima i pogledati u oči preživjelim borcima Gatačke brigade, a svi oni znaju da ih je napustio i dezertirao kada su njegovi vršnjaci stali u stroj te iste brigade i hrabro se borili za svoju Hercegovinu i Republiku Srpsku”, istakao je Lukač.

On je naglasio da je “Govedarica danas pogazio svako moralno načelo u ime predizborne kampanje i političkih glasova i došao ih tražiti tamo gdje izdaja zauvijek ostaje i nikad neće biti oproštena”.

“Meni lično je zauvijek ostala velika čast što sam imao priliku da se borim za srpski narod zajedno sa časnim Hercegovcima i gatačkim junacima”, istakao je Lukač.

Povodom Dana Gatačke brigade danas je u Gacku otkriven spomenik borcima iz ove opštine koji su poginuli u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Obilježavanju Dana Gatačke brigade prisustvovali su član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić i lideri SDS-a Vukota Govedarica i PDP-a Branislav Borenović.

Gatačka brigada simbolično obilježava 7. avgust kao dan sjećanja na dan kada je ta jedinica 1992. godine krenula na prvi borbeni zadatak.