– Izetbegović je ovom izjavom po ko zna koji put pljunuo na brojne srpske žrtve i stao u zaštitu ratnih zločinaca iz reda bošnjačkog naroda – istakao je Linta.

On je ukazao da je jasno da je cilj Izetbegovića i bošnjačke strane da negiranjem masovnih i organizovanih zločina nad srpskim narodom opravdaju lažne mitove o Srbima kao agresorima i zločincima i tobože počinjenom genocidu u Srebrenici, saopšteno je iz Saveza Srba iz regiona, čiji je Linta predsjednik.

– Izetbegović providno i neuspješno pokušava stalnim ponavljanjem laži i izmišljotina da Bošnjake predstavi kao žrtve srpske agresije koji su tobože vodili oslobodilački rat – istakao je Linta.

On je podsjetio da brojne činjenice nedvomisleno pokazuju da je glavni krivac za rat bio Alija Izetbegović koji je odbio bilo kakav dogovor sa Srbima i bio spreman da žrtvuje mir za stvaranje unitarne i nezavisne BiH.

Linta je istakao da se ne može očekivati ništa dobro od Bakira Izetbegovića koji pokazuje otvoreni šovinizam i mržnju prema Srbiji, Srbima i svemu što je srpsko.

On je napomenuo da Izetbegović štiti bošnjačke komandante koji su odgovorni za brojne organizovane i masovne zločine nad srpskim narodom u BiH, pri čemu Tužilaštvo i Sud BiH ne čine gotovo ništa da se procesuiraju ratni zločini nad Srbima.

Prema riječima Linte, to potvrđuje činjenicu da je riječ o etnički motivisanim institucijma koje su u funkciji antisrpske bošnjačke politike, a ne zadovoljenja pravde za sve žrtve.

On je naglasio da je zbog toga važno da Tužilaštvo Srbije za ratne zločine, u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima, počne da podiže optužnice protiv naredbodavaca i počinilaca ratnih zločina nad Srbima u BiH.

– Svaki Bošnjak koji govori da je Srbija tobože izvršila agresiju na BiH, da je učestovala u činjenju nepostojećeg genocida u Srebrenici i koji ne poštuje njen teritorijalni integritet potvrđuje da vodi ili zastupa neprijateljsku politiku – poručio je Linta.