– Izetbegović iznosi niz neistina da se prema BiH tobože sprovodi medijska i druga agresija, nagrađuju ratni zločinci, negira teritorijalni integritet BiH i policija Republike Srpske pretvara u neku mini vojsku – naveo je Linta u pisanoj izjavi.

On kaže da Izetbegović uporno ponavlja lažnu i opasnu tezu da su Bošnjaci žrtve, a Srbija i Srbi tobože agresori koji su počinili masovne zločine i genocid nad Bošnjacima.

Linta smatra da Izetbegović treba da zna da za srpski narod Radovan Karadžić i Ratko Mladić nisu ratni zločnci bez obzira na političke i sramne presude Haškog tribunala.

– Karadžić i Mladić su časno branili svoj narod od ratne politike njegovog oca /Alije Izetbegovića/ čiji je cilj bio unitarna i islamska BiH u kojoj bi Srbi bili građani trećeg reda i vremenom bi nestali sa vjekovnog područja – poručio je Linta.

On je napomenuo da Izetbegović treba da zna i da je Srpska trajna kategorija i da će 9. januar zauvijek ostati Dan Republike Srpske.

– Nažalost, Izetbegović i drugi bošnjački političari nisu spremni da napuste filozofiju žrtve i prihvate nespornu činjenicu da je bilo zločina na svim stranama, da treba kazniti sve odgovorne za ratne zločine i jednako poštovati sve žrtve, bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost – rekao je Linta.