– Otvoreni ustaša Miroslav Škoro i njegovi saradnici ne mogu da sakriju svoje nezadovoljstvo što ratni zločinac Franjo Tuđman nije u cijelosti ostvario cilj ratnog zločinca Ante Pavelića a to je velika Hrvatska do Drine i Zemuna – naveo je Linta u pisanoj izjavi.

Prema njegovim riječima, činjenica da jedan od najozbiljnijih kandidata za predsjednika Hrvatske zastupa velikohrvatsku ustašku ideju potvrđuje da se hrvatski narod nije suočio sa svojom genocidnom i ustaškom prošlošću i da Hrvatska sve više postaje remetilački faktor na zapadnom Balkanu.

– Očigledno je da ovakva proustaška Hrvatska nije zaslužila da bude primljena u članstvo EU. Prošlo je skoro tri decenije od hrvatske samostalnosti, a Hrvatska nije postala moderna, demokratska i slobodna država i veliko je pitanje da li će se to ikada desiti – smatra Linta.

On je izjavu Škore da NDH nije bila samo fašistička tvorevina, ocijenio kao jedan u nizu dokaza njegove ustaške orijentacije.

– Miroslav Škoro dosljedno zastupa stav ratnog zločinca Franje Tuđmana koji je na prvom saboru HDZ-a februara 1990. godine za genocidnu NDH rekao da je izraz istorijskih težnji hrvatskog naroda za svojom državom – naveo je Linta.

Linta je naveo da je skandalozna i Škorina izjava da je njegov kum pod ustaškim pozdravom “Za dom spremni” tobože branio Hrvatsku.

– Kum Miroslava Škore i mnogi drugi Hrvati su pod vodstvom ratnog zločinca Franje Tuđmana izvršili