Ariak Haratijunan (foto:Sputnik)

Prethodno je portparolka Ministarstva odbrane Јermenije Šušan Stepanjan izjavila da su borbe u Nagorno-Karabahu nastavljene i danas, da je razmjena vatre zabilježena duž cijelog fronta, istina nešto slabijeg intenziteta, iako su se koristile i artiljerijske baterije.

Iako je noć u Stepanakertu prošla mirno, zbog aktivnosti azerbejdžanske artiljerije u jutarnjim časovima aktivirala se sirena vazdušne opasnosti u prestonici nepriznate republike Nagorno-Karabah.

Očevici kažu i da su nedaleko od grada čuli nekoliko eksplozija artiljerisjkih granata, prenose mediji.

Nešto kasnije je saopšteno i da je u Stepanakertu odjeknula serija eksplozija kao rezultat artiljerijskog granatiranja.

U jermensku bolnicu u Gorisu, na samoj granici sa Nagorno-Karabahom ambulantna kola svakih 20-30 minuta dovozila su ranjene vojnike i civile, javlja reporter RTS.

Ministarstvo inostranih poslova Azerbejdžana izdalo je saopštenje u kojem Јermeniju optužuje da raketira civilne ciljeve, infrastrukturne objekte i civilno stanovništvo.

U saopštenju, koje je prenijela Ambasada Azerbejdžana u Beogradu, tvrdi se da “oružane snage Јermenije neprekidno ciljaju i gađaju raketama zemlja-zemlja civilno stanovništvo i civilnu infrastrfukturu u gradovima Tartar i Horadiz u oblasti Fuzuli”.

Tvrdnja Azerbejdžana o ranjavanju predsjednika Nagorno-Karabah Haratijunana je dezinformacija, izjavio je porptarol lidera Vagram Pogosjan.

– To je apsolutna dezinformacija. Predsjednik je živ i zdrav, u potpunosti ispunjava svoje dužnosti, upravo se obratio putem video-snimka. Shvatamo da sve predsjednikove zdravorazumske odluke izazivaju paniku u Azerbejdžanu, ali po ovom pitanju moramo da ih razočaramo – rekao je Pogosjan.