U svojoj prvoj filmskoj ulozi, muzičarka rođena u Njujorku koja se proslavila hitovima “Born This Way” i “Bad Romance”, tumači ulogu pevačice Ali koja se mukotrpno probija, ali ima sreću da upozna i proživi intenzivnu romansu s zvezdom kantri muzike Džeksonom Majneom kojeg u filmu igra Bredli Kuper.

“Kada sam odlučila da postanem muzičarka, pevačica, kantautorka u dobi od 19 godina, dala sam sve od sebe. Verovala sam u sebe”, rekla je Lejdi Gaga na crvenom tepihu u Londonu.

Ona naglašava da lik koji tumači nije takav.

“Ali je potpuno odustala od sebe. Žena tridesetih godina, umorna je od muzičke industrije, sita je komentara da nije dovoljno lepa, da nikad neće uspeti. Tek će je Džeksonova ljubav vratiti u život”, rekla je Lejdi Gaga.

Danas 32-godišnja pevačica proslavila se pre deset godina pop-densom, ekscentričnom odećom i stilski sjajno razrađenim scenskim nastupima pa je osvojila šest Gremi nagrada.

UIogom u filmu “Zvezda je rođena” pobrala je oduševljene kritike i čak nagađanja da bi mogla biti kandidovana za nagrade Golden glob  i Oskara.

Pevačica je u četvrtak kratko odgovorila da je njoj “prava nagrada umetničko iskustvo u stvaranju filma”.

“Nadamo se da će dirnuti ljude”, poručila je ona.

Film će se početi da se prikazuje 3. oktobra.