Na aerodromu Mahovljani Lavrova je dočekala premijerka Republike Srspke Željka Cvijanović, ministri iz Vlade RS kao i ruski ambasador u Bosni i Hercegovini Petr Ivancov.

Izvor: N1

Lavrov se nije dugo zadržao na aerodromu te je sa svojom delegacijom krenuo put Banjaluke gdje će prisustvovati svečanom osveštanju temelja srpsko-ruskog hrama i duhovno-kulturnog centra u Banjaluci.

Svečanost će započeti u Hramu Hrista spasitelja liturgijom koju će služiti više episkopa, sveštenika i đakona Ruske i Srpske pravoslavne crkve.

Nakon toga planirano je i formiranje svečane litije i odlazak do novosagrađenih temelja hrama i duhovno-kulturnog centra.

Izvor: Screenshot

I entitetska policija je formirala štab s ciljem pripreme plana i preduzimanja mjera prvog stepena obezbjeđenja posjete ministra vanjskih poslova Ruske Federacija Sergeja Lavrova Republici Srpskoj.

Lavrov je svoju posjetu Bosni i Hercegovini počeo jutros sastankom sa članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakirom Izetbegovićem, Mladenom Ivanićem i Draganom Čovićem.

Nakon ovog sastanka, Lavrov se susreo sa ministrom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igorom Crnadkom.