Sergej Lavrov (foto: srpskacafe.com)

Ističe se da je ministar spoljnih poslova Jermenije tokom telefonskog razgovora, koji je održan danas, informisao Lavrova o poslednjem razvoju događaja u Jermeniji.

„Ruska strana je naglasila da situaciju ocenjuje kao unutrašnje pitanje Jermenije, računamo na njeno rešavanje mirnim putem“, navodi se u saopštenju MIP Rusije.

Podsetimo, ranije je Generalštab Oružanih snaga Jermenije zatražio ostavku premijera Nikole Pašinjana. On je to nazvao pokušajem vojnog puča, smenio načelnika Generalštaba i pozvao narod na miting.

Trenutno se u Jerevanu održavaju dva mitinga – pristalica i protivnika Pašinjana. Premijer je sa porodicom prošetao ulicama grada, a zatim se vratio u Vladu.  Trenutno se u centru grada okuplja opozicija, kako bi pružili podršku Generalštabu vojske.

Dan ranije je predsednik Jermenije Armen Sarkisjan na predlog Pašinjana smenio prvog zamenika načelnika Generalštaba Tirana Hačatrjana, koji je prema pisanju medija, ismejao reči šefa vlade o raketnim sistemima „Iskander“.

Popularnost Pašinjana naglo je opala nakon potpisivanja primirja o Nagorno-Karabahu sa Azerbejdžanom u jesen prošle godine. Jerevan se, u skladu sa sporazumom, morao odreći Kelbadžarskog, Lačinskog i Agdamskog regiona. Nakon toga, u jermenskoj prestonici su počeli protesti.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime