Boban Kusturić (Foto:helikopterskiservisrs.com)

– Helikopterski servis i to odgovorno tvrdim,kao direktor Helikopterskog servisa, ima sve potrebne dozvole za sve operacije koje obavljamo u sastavu Helikopterskog servisa. Ujedno i za vazdušni medinciski transport, a to odgovorni u Direkciji za civilno vazduhoplovstvo BiH dobro znaju i zato su nas iznenadile neke izjave od strane tih ljudi, jer od samoga nastanka Helikopterskog servisa 2008. godine, nijednu aktivnost nismo obavljali, a da nismo upoznali BHDCA. Isto tako, za medicinski transport, na koji smo izrazito ponosni, zbog stotine spasenih života i sve stvari koje smo radili, bilo je uz njihovu saglasnost i odobrenje – kaže Kusturić.

On kaže da je Helikopterski servis Republike Srpske je nekomercijalni operator, te da mu kao takvom nije potrebna AOC dozvola.

– Helikopterski servis je nekomercijalni operator, što znači da mi svoje usluge apsolutno ne naplaćujemo. Sve troškove, zahvaljujuću rukovodstvu Republike Srpske, snosi budžet Srpske. Mi smo nekomercijani operator i nama ne treba AOC dozvola koju oni uporno spominju. AOC je dozvola koju moraju imati oni koji rade komercijalno, tj. ako prevoze pacijente od tačke A do tačke B i to naplaćuju, oni moraju imati AOC dozvolu – kaže Kusturić.