Podsetimo, na spisku onih kojima je zabranjen ulazak u Crnu Goru, nalaze se, između ostalih, akademik Matija Bećković i poznati pevač Vlado Georgiev. Njima dvojici, kao i ostalim srpskim državljanima koji se nalaze na “spisku Mila Đukanovića”, biće ukinuta ova zabrana u narednom periodu, potvrđeno je za Nova.rs.

“Krivokapić planira da ponišiti ovu odluku Mila Đukanovića i njegove Demokratske partije socijalista. Prethodno je neophodno da se proveri procedura, ali svakako želimo da naglasimo da raspoloženje za tako nešto postoji, kao i odlučnost da se takva zabrana poništi”, navodi naš sagovornik.

Krajem 2018. godine crnogorska policija je zabranila ulazak u tu zemlju Matiji Bećkoviću, istoričarima Čedomiru Antiću i Aleksandru Rakoviću, s objašnjenjem da ugrožavaju sigurnost Crne Gore. Slično obrazloženje dočekalo je na graničnom prelazu i pevača Vladu Georgieva, kojem je u avgustu ove godine zabranjen ulazak u Crnu Goru, nakon čega mu je zabrana produžena na 10 godina.

“Pa molim vas, oni su mene izjednačili s teroristima i kriminalcima, s jako opasnim ljudima. A zašto? Zato što im smeta moj Tviter nalog na kome javno izražavam svoje prosrpske stavove, vrlo umerene pritom, a ova oligarhijska odlazeća ekipa ne dozvoljava nikakvu slobodu mišljenja i govora”, rekao tim povodom za Nova.rs muzičar Vlado Georgiev.