Foto: TANЈUG

– I predsjednik i premijer su tokom predizborne kampanje poručivali ljudima da treba da se sele. Govor mržnje nije potreban u ovom trenutku. Ruka pomirenja je pružena svima. To ne odgovora samo jednoj strani, koja sada pokušava `Udbom` poboljšati izborni rezultat, što je nemoguće. Naša pobjeda je čista kao suza – istakao je Krivokapić.

On je naglasio da Crnoj Gori najviše nedostaje tolerancija, te naveo da niko u toj zemlji ne smije i ne treba da bude ugrožen.

– Ovdje se sve radi na cijepanju i podjelama, a to je najgore što može da se desi. Crna Gora ne može da bude pod Srbijom ili Rusijom, ali to ne znači da nećemo sarađivati sa svima. Nećemo praviti podjele po bilo kojoj osnovi – poručio je Krivokapić gostujući u “Bojama jutra” na TV Vijesti.

Komentarišući pozive na društvenim mrežama na “odbranu države od izdajnika i tuđina, bunt Crnogoraca, okupljanje na gradskom trgu u Podgorici”, Krivokapić kaže da to doživljava kao revanšizam.

– Јa sam Crnogorac 100 odsto. Ne znam koji su to drugi Crnogorci koji žele da zapale nešto. Ovo nije vrijeme da se dijelimo. Mi ne otimamo Crnu Goru od Crne Gore, ali otimamo Crnu Goru od zarobljene države. Mislim da to naručuje samo jedna strana “Udba” – naglasio je Krivokapić.

On je naglasio da je želja napraviti najbolje za Crnu Goru.

– Odlučili smo da napravimo četiri principa koja su prihvatljiva za sve i da to bude polazište za povjerenje. Nadam se da će manjinske partije shvatiti da mi želimo dobro svima. Moramo da gledamo u budućnost – napomenuo je Krivokapić, koji se nada da će oko 25. septembra nova vlast držati sve institucije.

On je rekao da sinoćnji incidenti u Podgorici ne treba da služe na čast nikome, te da nema informacije ko ih je izazvao, već da to ima policija.

– Kao i svaki drugi građanin dobijam informacije sa terena. Da budemo strpljivi i smireni. Mora da se utvrdi ko je vinovnik toga i zašto je to uradio. Treba da živimo zajedno, a da bismo živjeli zajedno moramo da se poštujemo i uvažavamo – poručio je Krivokapić.

U vezi sa incidentom sa pucnjavom u Nikšiću, Krivokapić kaže da svi tvrde da je riječ o petardi.

– Najveći incident koji se desio u Nikšiću jeste osoba koja je uletjela kolima u ljude. Ne možemo mržnjom da se okrećemo na mržnju, ne možemo da se dijelimo jer nas je vrlo malo. Opozicija sigurno nije ta kojoj odgovaraju ovakvi problemi – rekao je Krivokapić.