Ona je istakla da je njen motiv jasan – unapređenje odnosa među narodima u BiH, a posebno između hrvatskog i bošnjačkog naroda.

– Ako želimo bolje stanje u BiH, te da BiH vidimo u svim evropskim asocijacijama, pojedine političke opcije moraju da prestanu s podmetanjima i da se okrenu istinskom dijalogu za dobrobit svih – rekla je Krišto za “Večernji list” izdanje za BiH.

Prema njenim riječima, Hrvati su uvijek pravili prvi korak na dugoročnom planu i u interesu svih naroda u BiH.

– I u ovaj izborni ciklus, nažalost, idemo po istim izbornim pravilima te, uprkos tome, hrvatski narod u BiH i dalje će se snažno boriti da ima svoje predstavnike u vlasti – navela je Krišto, aktuelni zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i zamjenik predsjednika HDZ-a.

Ona najavljuje da će tokom izborne kampanje promovisati izgradnju BiH kao moderne zemlje tri ravnopravna naroda i svih građana, poštivanje ustavnih načela i donošenje reformskih zakona, s ciljem ubrzanja evropskog puta BiH.

Prema njenim riječima, pravna država mora biti temelj izgradnje BiH, što trenutno nije slučaj.

Krišto je ponovila da je nedopustivo da u Predsjedništvu BiH već duže vrijeme sjede dva predstavnika bošnjačkog naroda.

– To nije i ne smije biti slika BiH. Novim pokušajem nametanja nelegitimnog izbora hrvatskog člana Predsjedništva BiH glasovima Bošnjaka, BiH će tonuti još dublje, ovog puta, bojim se, i u nepovratnu krizu – upozorava Krišto.

Ona dodaje da je jedan od njenih ciljeva i stvaranje uslova za ostanak mladih u BiH, kao i održiv opstanak Hrvata u BiH.

– Sigurno je, uvjerena sam, da će Hrvati biti zastupljeni u svim institucijama BiH putem svojih legitimnih predstavnika  navela je Krišto.

Prema njenim riječima, susjedna Hrvatska jedan je od najvećih prijatelja BiH, najveći lobista i zagovarač evropskog puta BiH.