“Veoma mi je drago što je Krim ruski. Ovo je teritorija koja je oduvek bila ruska”, rekao je Kusturica i poručio da je predsjednik Rusije Vladimir Putin dobar predsjednik i da stanovnici Krima imaju dobrog predsjednika.

Kusturica je ponovio da se ne boji sankcija ukrajinske Vlade zbog posjete Krimu, prenosi “Sputnjik”.

“Šta oni mogu da urade ako su Krimljani rekli da žele da žive sa Rusijom. To je želja Krimljana”, poručio je Kusturica.

On nije odbacio mogućnost da u budućnosti snimi film o Krimu. “Rekli su mi da ovde može da se snima film. Zašto da ne”, dodao je Kusturica.

Kusturica je uoči koncerta njegovog benda “No smoking orkestra” na Krimu rekao da njegova muzika čini ljude srećnima.

“Mi sviramo 20 godina. Ne znam koliko dugo ćemo svirati, ali svaki put kada sviramo, to je kao da cirkus dolazi u grad. Savremena muzika čini ljude depresivnim, a naša ih čini srećnim”, naveo je Kusturica.

“No smoking orkestra” će na Krimu predstaviti pjesme sa novog albuma “Kor diplomatik”, kao i hitove dobro poznate publici.

Kusturica je i prošle godine održao koncert na Krimu, kada je poručio stanovnicima poluostrva da ne obraćaju pažnju na mišljenje zapadnih zemalja koje ne priznaju Krim kao dio Rusije.

On je tada izjavio da je na Krimu održan referendum na kome su ljudi rekli da žele da žive sa Rusijom, nakon čega ga je ukrajinski sajt “Mirotvorac” unio u svoju bazu podataka.

Krim je postao dio Rusije u martu 2014. godine nakon referenduma održanog poslije državnog prevrata u Kijevu. Za ujedinjenje sa Rusijom glasalo je 96,77 odsto birača Krima i 95,6 odsto stanovnika Sevastopolja.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je pitanje Krima “konačno zatvoreno”.