– Nekoliko puta smo to govorili i možemo još jednom zvanično da potvrdimo: Rusija nije imala ništa zajedničko sa događajima u Solsberiju. Ona ni na koji način nije umiješana u to – prokomentarisao je Peksov optužbe iz Londona.

– Za nas su nedopustive bilo kakve optužbe na račun ruskog rukovodstva – naveo je Peksov, naglasivši da ni na višem ni na nižem nivou rukovodstvo Rusije nije imalo nikakve veze sa događajima u Solsberiju.

– O tome ne može biti govora – naveo je predstavnik Kremlja.

Kremlj žali što London ne vidi smisao u saradnji sa Rusijom u slučaju Skripalj.

Rusija će moći da preduzme neke akcije protiv “osumnjičenih” u slučaju Skripalj, tek nakon što dobije zvaničan zahtjev britanske strane.

– Kako bi se provjerile njihove ličnosti, kako bismo imali pravne osnove za provjeru njihove ličnosti, treba nam obraćanje britanske strane. Razumijete? Postoji obična praksa. I od samog početka ruska strana predlaže saradnju u istrazi o tom događaju – odgovorio je Peskov na pitanje novinara da li će ruska strana provjeriti osobe koje britanska strana optužuje za trovanje Skripalja.

Britansko državno tužilaštvo juče je saopštilo da su dvojica ruskih državljana Aleksandar Petrov i Ruslan Boširov optuženi za napad nervnim agensom u Solsberiju.

Tužilaštvo je objavilo njihove fotografije i saopštilo da su objavljene potejrnice za njihovo hapšenje. Britanska policija je izjavila da će od Interpola tražiti crvene potjernice za njihovo hapšenje.