– Veoma je tužno čak i slušati /funkcionera SDS-a/ Mladen Bosića kako tuguje zbog toga što im je izostala podrška SDA na koju su navikli. Tužno je i to što Bosić kao jedini kvalitet /predsjednika SDS-a/ Vukote Govedarice vidi u tome što nikada nije pokazivao bilo kakvu sklonost za saradnju sa /predsjednikom SNSD-a/ Miloradom Dodikom i predstavnicima vlasti u Srpskoj, dok je i te kako pokazivao spremnost da sarađuje sa /predsjednikom SDA/ Bakirom Izetbegovićem i SDA – ocijenio je za Srnu Kovačević.

Prema njegovim riječima, očigledno je da se u politici SDS-a na tom planu neće ništa promijeniti.

– Očigledno je da će SDS, za razliku od SNSD-a koji predstavlja Banjaluku u Sarajevu, nastaviti da predstavlja Sarajevo u Banjaluci – naglasio je Kovačević.

On ukazuje da u SDS-u postoji i druga struja sa jasnim stavom da je to stranka iz Republike Srpske koja mora da sarađuje sa onim koji predstavljaju većinsku volju naroda u Srpskoj i da konačno i ona treba doprinijeti cilju da Srpska bude bolje mjesto za život, a ne da samo uprazno kritikuje, a nikada ništa ne uradi za građane koji joj daju povjerenje.

Bosić tvrdi da je Dodik uspio da oformi grupu funkcionera u SDS-u koji ga zastupaju i preko kojih želi da ostvari kontrolu nad strankom. Bosić kaže da nikada nije primijetio da je Govedarica pokazivao bilo kakvu sklonost za saradnju sa Dodikom.

On je istakao i da je SDA ključ zakonodavne vlasti na nivou BiH dala Dodiku.