screenshot

Kovačević poručuje da je krajnje vrijeme da se Šarović i predstavnici opozicije iz Srpske uozbilje i prihvate ulogu koju su im građani namijenili na izborima, a to je da budu opozicija i u skladu sa tim korektivni faktor izbornim pobjednicima.

Komentarišući Šarovićevu izjavu da je lako pronaći 22 ruke da bude smijenjeno rukovodstvo Parlamentarne skupštine BiH, Kovačević je izjavio Srni da javnost treba da zna da SDS ima samo dva glasa koliko su im građani dali na izborima.

“Ako uzmemo u obzir SDS i njihove dvije ruke /glasa/ i SNSD koji sa koalicijom ima devet ruku u parlamentu, poruka građana Srpske je bila jasna. Šarović je počeo da u svakoj svojoj izjavi govori jednu istinu, ali oko te istine konstruiše mnogo laži i manipulacija. Istina je da je parlament stariji od Savjeta ministara, ali je stariji od novog saziva, a ne od Savjeta ministara izabranog četiri godine prije izbora ovog saziva parlamenta”, navodi Kovačević.

Prema njegovim riječima, Šarović je još jednom potvrdio da ga interesuje isključivo da ostane u fotelji, iako su mu građani Republike Srpske na izborima jasno poručili da ne žele da ga vide u bilo kakvoj fotelji, a pogotovo ne u vlasti.

Kovačević je još jednom apelovao da ljudi iz SDS-a shvate da su političke ucjene koje bošnjačka politička struktura trenutno isporučuje SNSD-u upućene isključivo zato što je SNSD pobjednička stranka u Srpskoj.

“To su političke ucjene koje će uvijek biti ispostavljane Republici Srpskoj jer oni žele slabu Srpsku i da iz nje uvijek budu mali partneri u Savjetu ministara”, kaže Kovačević.

On je poručio da to sa SNSD-om neće moći dobiti i da nikada neće moći računati na to.

“SNSD je najveća politička stranka i u Republici Srpskoj i u BiH i uvijek će se rukovoditi samo jednim principom, a to je zaštita interesa građana Srpske”, naglasio je Kovačević.