– Nemoguće je da i SNSD i Centralna izborna komisija BiH i ostale političke partije imaju iste rezultate, a da samo u PDP-u smatraju da oni nisu tačni. Radi se samo o tome da su oni nezadovoljni tim rezultatima i voljom naroda koja je iskazana potpuno slobodno i demokratski. Ko gubi ima pravo da se ljuti – naveo je Kovačević.

On je za Srnu rekao da se u PDP-u sve vrijeme predstavljaju kao bastion demokratije i da onda treba da prihvate volju naroda i svoj poraz.

– Neka barem jednom iskreno i pošteno čestitaju pobjednicima, a to su u ovom slučaju SNSD, Milorad Dodik i Željka Cvijanović – istakao je Kovačević.

Prema njegovim riječima, SNSD je ubjedljivi pobjednik ovih opštih izbora, kao što su u toj stranci i najavljivali da će biti.

– Najavljivali smo i kako će se oni ponašati. Zbog tog razloga su sve vrijeme i sinoć obmanjivali i lagali narod da su oni u navodno u vođstvu, iako je konstantno bilo evidentno ne da nisu u vođstvu, nego da će ubjedljivo izgubiti. Umjesto da danas upute izvinjenje javnosti i građanima Republike Srpske zbog toga što su ih cijelu noć lagali i obmanjivali, oni su izašli sa svojim neutemeljenim teorijama – dodao je Kovačević.

On je podsjetio da vlast u Srpskoj nema nikakvih nadležnosti u sprovođenju izbora i da ih sprovodi CIK BiH.

– Vlast u Republici Srpskoj nema nikakav uticaj na CIK. Oni su ostali u svojoj matrici da ništa u Srpskoj ne valja, pa ne valjaju ni građani koji im i poslije 12 godina poručuju da im oni ne valjaju – rekao je Kovačević.