“Kada je riječ o opoziciji kampanja je do danas bila apsolutno prljava i negativna, plaćali su novčane kazne, ali ovo što su sada uradili je vjerovatno najbijedniji pokušaj sticanja političkih poena u istoriji političkih kampanja”, rekao je Kovačević Srni.

On je podsjetio da su od SDS-a i Saveza za promjene navikli na mnoge opstrukcije i napade na Republiku Srpsku, ali da su oni do sada većinom bili verbalni i zasnovani na pokušajima da Srpska bude finansijski blokirana.

“Ovo sada je prešlo svaku moguću mjeru jer vidimo da su pripadnici opozicije počeli da izvršavaju terorističke napade na objekte u Srpskoj kako bi obmanuli javno mnjenje i pokazali da je stanje bezbjednosti na izuzetno lošem nivou. Jedino što je bezbjednosno sporno u Srpskoj jeste takva opozicija i takav SDS”, rekao je Kovačević.

On je podsjetio da je ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Dragan Mektić izabrao osumnjičenog za napad na zgradu Aleksandra Radića da predstavlja SDS u opštini Čelinac.

“Mektić bi u najmanju ruku trebalo da hitno podnese ostavku i povuče se iz izborne trke. To bi bilo najmanje što SDS može da uradi i pokaže bilo kakvu političku odgovornost prema građanima Republike Srpske”, kaže Kovačević.

Lukač je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da je Aleksandar Radić /42/, povjerenik SDS-a u Čelincu, 31. marta ispalio “zolju” na zgradu koncerna “Agram” u banjalučkom naselju Borik.