Kovačević je podsjetio da su oni već jednom, bez ikakvog osnova u Izbornom zakonu BiH, odgodili izbore za 45 dana koji bi inače bili održani već u nedjelju.

– Takođe, moram da naglasim da je SNSD veoma zabrinut za proces registracije birača za glasanje poštom i da je činjenica, što smo prepoznali na terenu, da je veliki broj naših članova, čak i onih koje smo prijavili da će u naše ime biti članovi biračkih odbora bez njihovog znanja registrovani za glasanje poštom – istakao je Kovačević.

On je ukazao da je očigledno da je ovdje riječ o manipulacijama i da njih ne vrši bilo ko iz SNSD-a.

– Ono što je najočiglednije i najbitnije jeste da ovaj sastav CIK nije u stanju da na odgovoran i kvalitetan način rukovodi izbornim procesom. Ali, bez obzira na sve to, SNSD je uvjeren da ne smije na bilo koji način doći do odgađanja izbora jer je to krajnje neodgovorno prema građanima Republike Srpske, ali i BiH. Izbori moraju biti održani u predviđenom terminu – 15. novembra – poručio je portparol SNSD-a.

On je naglasio da su u ovoj partiji apsolutno sigurni da će, zbog volje građana Republike Srpske, SNSD sa svojom koalicijom ostvariti svoj izborni cilj a to je osvajanje načelničkih i gradonačelničkih mjesta u više od 80 lokalnih zajednica u Republici Srpskoj uključujući i najveći broj odbornika u skupštinama opština i gradova.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime