Predlažući predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku da uzme stonu zastavu Republike Srpske i da je nosi sa sobom i stavi ispred sebe na dijelu stola gdje sjedi, lider SDS-a Vukota Govedarica je još jednom potvrdio da je neozbiljan i nedorastao da se bavi ozbiljnim poslom, izjavio je za Srnu portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

– Ovakvom izjavom Govedarica, ustvari, smatra da BiH treba biti predstavljena barjacima, a da zastava Republike Srpske treba biti neki stolnjak sa mrvicama. To mi u SNSD-u nećemo dozvoliti – poručio je Kovačević.

On je dodao da Govedarica očigledno ne može da shvati da predstavnici SNSD-a, za razliku od predstavnika SDS-a u proteklom mandatu, idu na nivo BiH da predstavljaju Republiku Srpsku i građane koji su ih izabrali, a ne da bi bili, kako oni kažu, državni funkcioneri.

Kovačević je naglasio da Dodik insistira da se Srpska poštuje i uvažava, što nije bilo slučaj u vrijeme dok je SDS bio na vlasti.

– Milorad Dodik nije zaustavio nijedan proces na nivou BiH, niti je uradio nešto što bi na bilo koji način moglo da našteti bilo kojem čovjeku u Republici Srpskoj i FBiH – zaključio je Kovačević.