Na pitanje Srne da prokomentariše tvrdnje predsjendika SDS-a Vukote Govedarice “da je on predsjednik Srpske jer su izbori pokradeni”, Kovačević je rekao da na to može samo da kaže da je od članova SDS-a čuo da on više nije ni predsjednik svoje partije, a ne Republike.

On je pozvao kandidate opozicije za najviše funkcije da lično prebroje glasove.

– Ukoliko oni žele da glasovi budu ponovo brojani, pozivamo Vukotu Govedaricu i Mladena Ivanića da ih oni lično prebroje i da se uvjere da oni nisu izbor građana Republike Srpske i da to nikada neće biti – poručio je Kovačević.

On je podsjetio da je rezultate na koje se žale Govedarica i Ivanić utvrdila Centralna izborna komisija BiH.

– Vlast u Srpskoj nema nikakav uticaj na sprovođenje izbora, niti na Centralnu izbornu komisiju. Naprotiv, vlast na nivou BiH, koja je bila katastrofalna i tako su je građani i ocijenili na izborima, u protekle četiri godine su činili upravo predstavnici opozicije. Odgovornost treba da traže jedino u svojim redovima, a građani su prepoznali kakav je njihov rad i ocijenili ga glasajući prvenstveno za SNSD i stranke vladajuće koalicije u Srpskoj – naglasio je Kovačević.

Prema nepotpunim preliminarnim rezultatima Centralne izborne komisije BiH, u trci za predsjednika Srpske vodi kandidat koalicije SNSD-DNS-SP Željka Cvijanović ispred kandidata Saveza za pobjedu Vukote Govedarice.

Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za srpskog člana Predsjedništva BiH Milorad Dodik, prema istim podacima, ima ubjedljivu prednost nad kandidatom Saveza za pobjedu Mladenom Ivanićem.