“Do izbora svi smo znali da je gospodin Govedarica neozbiljan kandidat za predsjednika Republike, a sada svi možemo da vidimo i da je neozbiljan čovjek”, rekao je Kovačević Srni komentarišući izjavu Govedarice da je pobijedio na izborima i da mu pobjedu za predsjednika Srpske niko neće oduzeti.

On kaže da SNSD nije imao potrebu da bilo šta krade, za šta ih opozicija optužuje, jer izborni rezultat koji je postigao SNSD na ovim izborima jeste rezultat kontinuiteta rada ove stranke.

“Rezultat koji je SNSD ostvario na posljednjim lokalnim izborima 2016. kada su naši kandidati za načelnike i gradonačelnike osvojili oko 365.000 glasova, vjerujem da će to otprilike biti rezultat našeg predsjednika i budućeg srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika sada kada se prebroje glasovi koji dolaze poštom”, istakao je Kovačević.

On je pozvao opoziciju u Republici Srpskoj da postane korektivni, a ne destruktivni faktor i da prestanu sa pokušajima da naprave vanredno stanje, jer građani Srpske to ne žele.

“Građani Republike Srpske su na najbolji mogući način ocijenili njihovu negativnu kampanju koju su vodili sve vrijeme i nikako ne žele da se ta kampanja na bilo koji način nastavi. To su im poručili tako što su glasali za nas, a apsolutno protiv njih”, rekao je Kovačević u izjavi Srni.

On je istakao da građani Republike Srpske žele da vlast radi svoj posao, da nastavi sa razvojem svakog segmenta života u Republici Srpskoj, a od opozicije svi građani – i oni koji su glasali za i protiv njih, žele da budu korektivni, a ne destruktivni faktor u Republici Srpskoj.

“Opoziciju pozivam da se uozbilje i da počnu ozbiljno i odgovorno da rade svoj posao. Ovo što oni rade je pokušaj pravljenja vanrednog stanja u Republici Srpskoj, a građani to ne žele”, poručio je Kovačević.