“Ako se po jutru dan poznaje, možemo reći da su ispunjena očekivanja, jer je štand Republike Srpske i ove godine izuzetno posjećen. Nadamo se da ćemo ostvariti kontakte sa što većim brojem tur-operatora iz Izraela, ali i drugih zemalja koji iskažu želju za saradnjom”, rekla je Srni Kovačeva, koja je na sajmu u Tel Avivu posjetila štand Republike Srpske.

Ona je dodala da se može očekivati da će saradnja biti nastavljena i u narednom periodu, budući da je Srpska naišla na izuzetan prijem u Izraelu.

Kovačeva je navela da se turistička ponuda Republike Srpske već šestu godinu zaredom predstavlja na Međunarodnom sajmu turizma u Tel Avivu – najvećem sajmu turizma u istočnom Mediteranu.

“Posebno je značajna činjenica da Republika Srpska samostalno učestvuje na ovoj sajamskoj manifestaciji štandom na kojem su predstavljene naše najznačajnije turističke destinacije. Ove godine je predstavljena kompletna ponuda izraelskom tržištu i tur-operatorima iz cijelog svijeta”, navela je Kovačeva.

Ona je posebno izdvojila ponudu banjskog i vjerskog turizma, kao i aktivnog odmora u koje spadaju nacionalni parkovi i planine, avanturistički turizam, te ponudu gradova poput Banjaluke, Trebinja, kao i druge destinacije.

I ove godine, kao i do sada, naglasila je Kovačeva, predstavljanje Republike Srpske na sajmu u Tel Avivu realizuje se u saradnji Ministarstva trgovine i turizma Srpske sa Predstavništvom Republike Srpske u Izraelu i Turističkom organizacijom Srpske.

“Ministarstvo finansijski podržava učešće na sajmovima na kojima se postiže što bolja reprezentativnost i vidljivost Srpske na svjetskoj turističkoj mapi, a sajam u Tel Avivu je upravo takav događaj”, istakla je Kovačeva.

Međunarodni sajam turizma u Tel Avivu traje do sutra. Na ovoj manifestaciji svake godine učestvuje oko 1.700 izlagača iz više od 60 zemalja.