Foto: SRNA

“Oni godinama zajedno rade na tome, a ucjene SDA u vezi sa nastavkom NATO puta BiH samo su sredstvo za ostvarivanje konačnog cilja. Zato su SDS i PDP, koje građani Republike Srpske nisu podržali, za Sarajevo i SDA prihvatljivi koalicioni partneri”, rekao je Košarac Srni.

On je naglasio da “počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić grubo obmanjuje javnost kada kaže da nema uslova i da ne bi učestvovao u formiranju većine u Predstavničkom domu parlamenta BiH za izbor novog Savjeta ministara”.

“To nije tačno jer oni imaju zeleno svjetlo SDA da ostanu u novom Savjetu ministara. Problem je u tome što Bakir Izetbegović u toj većini hoće da vidi i HDZ jer se bez te stranke ne može formirati vlast u FBiH i u nekoliko kantona. Dodatni problem im predstavlja to što Dragan Čović neće da uđe u takvu vlast jer je svjestan činjenice da bi to bio početak kraja legitimnog predstavljanja Hrvata i u zajedničkim institucijama BiH i u FBiH”, pojasnio je Košarac.

On je pozvao Ivanića da, umjesto što napada srpskog člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika, objasni javnosti koju su cijenu spremni da plate SDS i PDP kako bi ostali u Savjetu ministara.

“Ivanić je prije nekoliko dana jasno i glasno rekao da godišnji nacionlani program /ANP/ treba poslati u Brisel. Ta izjava je potvrda da su SDS i PDP prethodno pripremili teren za usvajanje i slanje ANP-a, a onda su, u dogovoru sa SDA, odlučili da slanje tog dokumenta fakturišu SNSD-u. Oni su znali da mi na to nećemo pristati i da će im to obezbijediti da sjede u ministarskim foteljama, dijele novac i zapošljavaju kadar onoliko dugo koliko to odgovara SDA i dijelu međunarodne zajednice”, zaključio je Košarac.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime