Staša Košarac

“Očigledan je strah opozicije od ubjedljivog poraza na predstojećim izborima, o čemu govore sve relevantne predizborne ankete. Jasno je da im narod neće oprostiti izdaju i činjenicu da su pune četiri godine radili protiv institucija Republike Srpske i interesa srpskog naroda. Zato se ovih dana javnost u Republici Srpskoj i BiH zagađuje neistinama i manipulacijama s ciljem da se dovede u pitanje izborni proces, kao i da se malobrojnim pristalicama SDS-a, PDP-a i NDP-a ponude kakvi-takvi izgovori za poraz na predstojećim izborima”, ocijenio je Košarac.

On je dodao da opozicija, zajedno sa pojedinim predstavnicima međunarodne zajednice koji po svaku cijenu žele da u Republici Srpskoj i na nivou BiH instališu marionetsku vlast, razrađuje i provodi različite vrste scenarija s ciljem da se spriječi demokratsko provođenje izbora i volje birača.

“Sve su opcije u igri – od onih najradikalnijih, koje podrazumijevaju fizičko sprečavanje održavanja izbora, preko organizacije ‘spontanog okupljanja građana’ kojim bi se pokušala spriječiti primjena rezultata izbora, do svakodnevne produkcije i plasiranja lažnih vijesti o navodnim izbornim krađama, krađi izbornog materijala, štampanju listića i sličnim stvarima. Pozivam građane Republike Srpske da ove lažne vijesti odbace i da u miru dočekaju izbore na kojima će odlučiti ko će u naredne četiri godine biti vlast, a ko opozicija”, rekao je Košarac.

On je predstavnicima “saveza za poraze”, kako je nazvao koaliciju SDS-PDP-NDP, poručio da su u prethodne četiri godine u zajedničkim institucijama u Sarajevu imali vlast i mogućnost da na bilo koji način promijene Izborni zakon, kao i sastav Centralne izborne komisije.

“U situaciji kada te većine nema i kada su od SDA i ‘saveza za poraze’ pobjegli svi izuzev stranaca koji su u zajedničke institucije instalisali tu nakaradnu i nesposobnu vlast, oni galame ili kukaju u strahu od izvjesnog poraza na izborima, za koji im je svako kriv, osim njih samih”, zaključio je Košarac