Komentarišući izjavu počasnog predsjednika PDP-a Mladena Ivanića da bi njegov uslov za formiranje vlasti na nivou bio da članstva u NATO nema dok ne budu sve države u regionu u tom savezu, ali da se pošalje godišnji nacionalni plan, Košarac je rekao da od toga nema ništa i da je to potvrda da je Ivanić konektovan na određene amabasade zapadnih zemalja.

“To je potvrda onoga što su činjenice ukazivale, da Mladen Ivanić jeste konektovan na određene ambasade zapadnih zemalja i da je radeći u Predsjedništvu BiH bio veoma sklon da se zagovaraju čak i vojne vježbe sa avionima koji su i bombardovali Republiku Srpsku i Srbiju”, istakao je Košarac za “Blic”.

On je ocijenio da je Ivanić blagonaklon kada je riječ o NATO savezu.

“Sa druge strane, treba istaći i činjenicu da je u vrijeme predizborne kampanje kada je on /Ivanić/ bio kandidat za član Predsjedništva BiH, tražio od Ambasade SAD da se ANP ne spominje i da to sačeka neka druga vremena iz razloga što je u razgovorima koje je vodio sa njima bio veoma konstruktivan u provođenju svih akcionih planova koji su vodili BiH ka NATO integracijama”, naglasio je Košarac.

On je podsjetio da je stav SNSD da se neće ni milimetar maći od Srbije kada je riječ o NATO putu.

Prema njegovim riječima, SNSD ima svoj stav u vezi sa ANP i orijentisan je na stavove institucija Republike Srpske, te da taj politički kurs neće mijenjati.

To znači, pojasnio je Košarac, da bilo kakve modifikacije u vezi sa tim pitanjem definitivno su predmet razmatranja u institucijama Republike Srpske koje će odrediti dalje kretanje predstavnika SNSD-a u institucijama na nivou BiH.