Staša Košarac

Kometarišuću jučerašnju izjavu Govedarice prema kojoj SDS “svom snagom radi za narod i Srpsku”, Košarac je u izjavi za Srnu ocijenio da je Govedarica “rođeni gubitnik koji u predizbornoj kampanji izgovara fraze koje su mu drugi napisali i čije značenje ne razumije”.

“Šta su, osim izdaje srpskih nacionalnih interesa u Sarajevu, stalnih pokušaja političke i finansijske destabilizacije i podrivanja Republike Srpske i njenih institucija, te čupanja mikrofona u Narodnoj skupštini Republike Srpske, rezultati djelovanja Govedarice, SDS-a i gubitničkih stranaka iz saveza za poraze”, upitao je Košarac.

On je poručio Govedarici da će SNSD, zajedno sa koalicionim partnerima, pobjedom na opštim izborima u oktobru vratiti Republici Srpskoj i njenim predstavnicima mjesto i ulogu koja im po dejtonskom Ustavu pripada u zajedničkim institucijama BiH.

“Mi nikada nećemo dozvoliti ono što je Govedarica dozvolio u rodnom Gacku – da se Denis Zvizdić, braća Čampara i ostali pripadnici takozvanog gatačkog klana šepure po opštini, prave spomenike ustaškim koljačima iz Drugog svjetskog rata i postrojavaju Oružane snage BiH njima u čast! To je sramota i za Govedaricu, i za /Mladena/ Ivanića, i za sve srpske predstavnike u Savjetu ministara BiH, koji ni sada, ni u prethodne četiri godine nisu smjeli da progovore jednu jedinu riječ protiv Zvizdića i njegovog klana, baš kao ni protiv Bakira Izetbegovića”, upozorio je Košarac.

On je pozvao Govedaricu da pokaže prstom na bilo kakav značajniji projekat kojeg su predstavnici SDS-a u opštinama u kojima su na vlasti realizovali bez podrške Vlade, predsjednika i drugih institucija Republike Srpske.

“Institucije Republike Srpske, predvođene predsjednikom Miloradom Dodikom i premijerkom Željkom Cvijanović, gradile su puteve i mostove, škole, fakultete i studentske domove, administrativne centre, fiskulturne i sportske dvorane, vrtiće i gradske parkove. Bez naše pomoći za 25 godina, koliko ste na vlasti u Gradu Istočnom Sarajevu, ne biste izgradili ni zgradu u kojoj je sjedište Skupštine grada”, naglasio je Košarac.

On je podsjetio da će institucije Republike Srpske i ove godine uložiti 120 miliona maraka za realizaciju projekata u svim opštinama, bez obzira ko u njima čini lokalnu vlast.

Prema njegovim riječima, građani Republike Srpske najbolje znaju ko radi i gradi, a ko samo priča i podriva Republiku Srpsku u saradnji sa SDA i strancima.

“Govedarica se u ratu, dezertirajući iz Gacka, posipao brašnom, a 8. oktobra 2018. posipaće se pepelom, tražeći oproštaj od srpskog naroda za sve loše što su on i njegova stranka u protekle četiri godine uradili Republici Srrpskoj”, zaključio je Košarac.