screenshot

“SNSD nikada nije prizivao rat, niti bilo kakve oružane sukobe. Ovakve optužbe na račun najveće i najjače političke partije u Republici Srpskoj nije iznosio čak ni Bakir Izetbegović”, rekao je Košarac Srni komentarišući izjavu potpredsjednika PDP-a Igora Crnatka da najave SNSD-a da će tražiti rušenje Oružanih snaga BiH, Uprave za indirektno oporezivanje, Suda BiH i drugih zajedničkih institucija predstavljaju, kako kaže, “veliku ludost i poziv na novi rat”.

Košarac ističe da Crnadak namjerno izjednačava krivicu SNSD-a, SDA i HDZ-a za neformiranje vlasti u Sarajevu, iako su, kako kaže, svi u Republici Srpskoj, uključujući i Crnatka i partiju koju predstavlja, svjesni činjenice da SNSD ničim ne uslovljava izbor novog Savjeta ministara i traži da Republika Srpska u Sarajevu bude predstavljena u skladu sa Ustavom i rezultatima izbora.

“Oni koji danas uslovljavaju SNSD, sutra će uslovljavati bilo koju drugu političku partiju iz Republike Srpske i toga bi PDP i Igor Crnadak trebalo da budu svjesni. Mi ne tražimo ništa drugo, osim da Republiku Srpsku u zajedničkim institucijama predstavljaju oni koje je narod izabrao, a ne oni koji su izbor Bakira Izetbegovića i ostalih bošnjačkih političkih stranaka”, poručio je Košarac.

On je naglasio da SDA i druge bošnjačke političke partije uslovljavanjima i ucjenjivanjima, kao i pokušajima majorizacije volje srpskog naroda u Predsjedništvu BiH, krše Ustav BiH i ugrožavaju ustavnu poziciju Republike Srpske.

“Žao mi je što to Crnadak ne vidi iz svoje ministarske fotelje. Bilo bi još gore ako bi Crnadak, u funkciji ministra inostranih poslova, ovakve svoje stavove prenio visokim međunarodnim zvaničnicima s kojima će se uskoro sastati. To su stavovi bošnjačke političke čaršije, a ne Republike Srpske i srpskog naroda”, zaključio je Košarac.