“Smatramo da smo postali taoci slučaja ‘Dragičević’ kojim se sada bavi Republika Srpska. Nedopustivo je da predstavnici ratnih udruženja iz FBiH i ‘zlatni ljiljani’ zajedno sa Davorom Dragičevićem i grupom ‘Pravda za Davida’ napadaju institucije Republike Srpske.

Mnogo je naše braće dalo život za Srpsku i stvaranje njenih institucija da bismo sada dozvolili da ih blate i napadaju naši neprijatelji i neprijatelji Republike Srpske”, ističe se u saopštenju.

Iz Koordinacije udruženja elitnih jedinica pozivaju tužilaštvo da riješi slučaj stradanja Davida Dragičevića, ali i ubistvo Srđana Kneževića, Ljubiše Savića Mauzera, Željka Markovića i drugih.

“Očigledno da je tužilaštvo nesposobno da riješi slučaj ‘Dragičević’. Tu se mora dati nova energija kako bi se došlo do tužilačke odluke u ovom predmetu”, dodaje se u saopštenju.

Iz Koordinacije udruženja elitnih jedinica poručuju da će čuvati i braniti Republiku Srpsku u miru kao što su je branili u ratu.

“Mnogo je žrtava ugrađeno u temelje Republike Srpske da bismo je tek tako ostavili njenim neprijateljima i neprijateljima srpskog naroda da je napadaju i blate”, navodi se u saopštenju iz Koordinacije udruženja elitnih jedinica u čijem sastavu su Garda Šekovići, “Vukovi sa Drine”, Garda “Panteri”, Specijalna jedinica “Mando” Ugljevik, “Peša” Brčko i “Tobutski sokolovi” Lopare.